Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:44:11 GMT

بازاریان آستارا نگران تعطیلی و چشم انتظار واکسن

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۵۲۶۳

بازاریان آستارا نگران تعطیلی و چشم انتظار واکسن

بازار سرپوشیده و گردشگرپذیر آستارا در حاشیه دریای خزر و نزدیک به گمرک این شهرستان، یکی از قطب های اقتصادی و گردشگری گیلان به حساب می آید و علاوه بر بیش از یکهزار و ۵۰۰ غرفه و مغازه در داخل بازار، پاساژها و فروشگاه های اطراف آن نیز در جذب مسافران و گردشگران تاثیر بسیاری دارند و در هر فصل سال بخصوص در تابستان با حجم بالای تقاضا و خرید مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از حدود یک سال و نیم قبل که کرونا در جهان شایع و گیلان نیز به عنوان یکی از نخستین استان های ایران درگیر این ویروس شد، بازار آستارا به تبع اعمال تعطیلی های کرونایی همواره رکود و وقفه های بلند و کوتاه مدت را تجربه کرده است به طوری که به اذعان متولیان امر، ده ها غرفه به علت کاهش قابل توجه درآمد و ناتوانی در تامین اجازه بها به طور کامل بسته و برچیده شده است.

بیشترین آسیب کرونا به بازاریان وارد شده است

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد که بازار آستارا در تعطیلی های پیک های کرونا بیشترین آسیب را دیده است و فعالان اقتصادی آن، با وجود متضرر شدن از تعطیلی ها همیشه از تصمیمات و مصوبات ستاد مقابله با کرونا تبعیت کرده اند.

به گفته محسن آهنی گشت و کنترل های کرونایی اغلب در حوزه بازار تشدید می شود و برای اینکه با حجم بالای مسافر و گردشگر و به تبع آن با شیوع کرونا مواجه نشویم، همیشه به بازار متمرکز شده ایم و طی یک سال و نیم گذشته کنترل و انسداد ورودی های آستارا و تعطیلی و پلمب بازار در دستور کار بوده است.

عارف باباشپور عضو هیات رئیسه اتاق اصناف آستارا نیز ضرر و زیان غرفه داران و مغازه داران بازار ساحلی این شهرستان را بسیار جدی و عمیق دانست و گفت: بازار ساحلی به عنوان قلب تپنده اقتصاد شهرستان، ظرفیت تعطیلی ها و پلمب مغازه ها را ندارد و به حد کافی دچار ضربه و زیان شده است.

وی گفت: بسیاری از غرفه داران بازار ساحلی مستاجر هستند و چک های آنها برگشت خورده است و به کارمندانی می مانند که هفت تا هشت ماه حقوق نگرفته باشند و تسهیلات بانکی و بسته های حمایتی نیز گره از مشکل آنها نگشوده است.

باباشپور ادامه داد: بازاریان انتظار دارند همانگونه که در اولویت برنامه تعطیلی مسئولان قرار داشتند، این روزها نیز در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند و این خواسته بزرگی نیست.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف آستارا این تقاضا و انتظار بازاریان را موجه دانست و تصریح کرد: شبکه بهداشت و درمان می تواند با احصاء مشخصات کسبه و اصناف بازار ساحلی آستارا، آنها را در نوبت واکسیناسیون قرار دهد و این امر سبب ایمن سازی بازار و اطمینان خاطر خریداران و مشتریان خواهد شد و در گردش چرخه اقتصادی شهرستان نیز موثر خواهد بود.

واکسیناسیون خارج از نوبت خلاف مقررات است

مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا اما در این خصوص گفت: با وجود اینکه واکسن به اندازه لازم تامین شده و واکسیناسیون گروه های سنی به طور مستمر در حال انجام است، اما با توجه به دستورالعمل هایی مبنی بر رعایت گروه های سنی ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا، امکان استثنا قائل شدن در واکسیناسیون وجود ندارد.

دکتر فرید بصیری مقدم افزود: آن عده از بازاریان که در محدوده سنی بالای ۵۰ سال قرار دارند مشمول دریافت واکسن هستند و می توانند با نام نویسی در سامانه سلامت وزارت بهداشت و درمان و دریافت پیامک سامانه، به نزدیک ترین مرکز واکسیناسیون که در پیامک قید می شود مراجعه کنند.

او با اعلام اینکه با همکاری بسیج و هیات امنای مساجد، ۱۰ مرکز و پایگاه واکسیناسیون در آستارا دایر و فعال است، مردم را طبق گروه های سنی اعلام شده به دریافت واکسن توصیه کرد.

از سوی دیگر سعید میرقربانی سرپرست فرمانداری آستارا با هشداردهی کاهش استفاده از ماسک به زیر ۴۰ درصد شهروندان در فضاهای عمومی، از پیگیری جدی برای انسداد ورودی این شهرستان در راستای کاهش مسافر و گردشگر و قطع زنجیره شیوع کرونا خبر داده است.

طبق آخرین گزارش نرم افزار ماسک وزارت بهداشت و درمان، همه ۱۷ شهرستان گیلان در وضعیت قرمز پر خطر قرار دارند و به گفته حسن رخ شاد مدیر گروه دکتر بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان، میانگین استقبال از واکسن در گیلان ۷۶ درصد و در ۱۴ شهرستان این استان بالای آن رقم است اما آستارا رقم پایین استقبال از واکسن را به خود اختصاص داده است.

به نظر می رسد به توجه به این شرایط، بازار ساحلی آستارا اگر تعطیلی مجدد و پلمب واحدها را تجربه نکند، باید همچنان برای ایمنی در مقابل کرونا و واکسیناسیون کسبه طبق گروه های سنی، هفته ها و ماه های دیگر را در انتظار واکسن سپری کند.

شیوع ویروس کرونا و بخصوص سویه جهش یافته موسوم به دلتا، کشورها را به مخاطره انداخته و بهترین راهکار مقابله با آن ماندن در خانه، خودداری از سفر، واکسیناسیون عمومی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی است.

شهرستان مرزی و گردشگرپذیر بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.

برچسب‌ها آستارا ویروس کرونا واکسن کووید 19 واکسن واکسیناسیون دانشگاه های علوم پزشکی اصناف گیلان ستاد تنظیم بازار اتاق اصناف ایران بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آستارا ویروس کرونا واکسن کووید 19 آستارا ویروس کرونا واکسن کووید 19 واکسن واکسیناسیون دانشگاه های علوم پزشکی اصناف گیلان ستاد تنظیم بازار اتاق اصناف ایران بهداشت و سلامت بهداشت و درمان گروه های سنی بازار ساحلی تعطیلی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۵۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست