Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@03:08:56 GMT

ماجرای ادامه‌دار یک میدان در آستارا

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۴۲۷۴

ماجرای ادامه‌دار یک میدان در آستارا

توزیع امکانات شهری و ایجاد زمینه مناسب برای برخورداری همه شهروندان از خدمات شهری یکی از مهم‌ترین اصول مدیریت شهری است، اما مهم‌تر از آن ایجاد زیرساخت‌ها و فراهم بودن امکانات اولیه است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهر موجود زنده‌ای است که به همه چیز احتیاج دارد. نبود هر یک از تأسیسات و زیرساخت‌ها در شهر، نظام شهری و روابط شهروندی را مختل و شهرنشینان را در تأمین مایحتاج روزمره با مشکل مواجه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم‌ترین مراکز شهری که قانون شهرداری‌ها ایجاد و اداره آن با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بر عهده شهرداری هر شهر گذاشته، میادین میوه و تره بار است. وجود این مراکز نقش مهمی در تأمین میوه و تره‌بار مورد نیاز شهروندان و جلوگیری از افزایش بی‌رویه بهای این کالا دارد.

آستارا از شهرهای توریستی کشور است که مناسبات و مراودات زیادی با دیگر شهرهای کشور دارد؛ علاوه بر این تولید محصولات مختلف کشاورزی در این شهر آن را به یکی از قطب‌های کشاورزی کشور تبدیل کرده است، بنابراین وجود میدان میوه و تره بار در آن ضروری است، اما چندی است که میدان میوه این شهر تعطیل و محل جدیدی نیز برای این منظور جانمایی نشده است، مسئله‌ای که سبب گلایه و انتقاد شهروندانش ده است.

شهروندان در تأمین مایحتاج خود در مضیقه هستند!

اسماعیل بنی رستم از شهروندان آستارا می‌گوید: شهرداری در سال‌های قبل در یک اقدام بسیار خوب بازار میوه و تره بار را جنب بازار مطهری این شهر احداث کرد که اکنون تعطیل است؛ اما این بازار ایرادات فنی بسیار زیادی دارد، در مکان مناسبی ساخته نشده و فاقد پارکینگ است؛ شهرداری می‌تواند برای رونق بخشیدن به این بازار آن را تجهیز کند و تا یک سال به صورت رایگان در اختیار فروشندگان میوه و تره بار قرار دهد.

این شهروند آستارایی اضافه می‌کند: شهرداری باید بازار جدید را بر اساس استانداردها و امکانات شهرهای بزرگ در مرکز شهر و دسترس شهروندان احداث کند؛ رقابت فروشندگان در بازار میوه و تره بار باعث می‌شود محصولات با کیفیت و قیمت بهتری به شهروندان عرضه شود و شهروندان نیز مایحتاج روزانه خود را با امنیت خاطر از اصناف دارای مجوز، خریداری کنند.

علیرضا فاطمی، دیگر شهروند آستارایی تصریح می‌کند: بسیاری از شهروندان دوست دارند مایحتاج مورد نیاز خود را از نزدیک‌ترین مغازه محل خود خریداری کنند که باید در زمینه خرید از بازار میوه و تره بار فرهنگ سازی بیشتری انجام شود؛ اما در حال حاضر وانت‌ها و دست فروشان میوه فروش سیمای بسیار بدی برای شهر گردشگرپذیر آستارا ایجاد کرده‌اند در حالی که شهرداری می‌تواند با راه‌اندازی بازار میوه و تره بار آنان را ساماندهی کند.

امید مجرب دیگر از شهروندان آستارا می‌گوید: شهروندان آستارا سال‌هاست که از نداشتن بازار میوه و تره بار رنج می‌برند و ساخت بازاری مناسب و استاندارد یکی از نیازهای اساسی و ضروری این شهر است؛ اما بازار میوه و تره بار آستارا هیچ امکاناتی ندارد، چند سالی است که غرفه‌های آن بدون استفاده و متروکه مانده و هر از گاهی به عنوان نمایشگاه فصلی استفاده می‌شود.

این شهروند آستارایی اضافه می‌کند: در حال حاضر بسیاری از سالمندان و بازنشستگان مجبورند مایحتاج خودشان را از نقاط مختلف شهر تهیه کنند در حالی که اگر بازار میوه و تره بار مناسب در مرکز شهر وجود داشت، امکان خرید تمامی اقلام مورد نیاز در یک مکان برای شهروندان فراهم می‌شد.

مجرب تصریح می‌کند: شهرداری باید بازار میوه و تره بار را مانند کلانشهرها در مکان و فضای مناسبی احداث و در آن تمامی مایحتاج مورد نیاز شهروندان را عرضه کند.

بازار قدیمی استاندارد نبود

جواد معیتی، شهردار بندر آستارا می‌گوید: در سال ۱۳۹۱ بازار میوه و تره بار به مساحت چهار هزار مترمربع و با ۹۰ غرفه به منظور ساماندهی میوه فروش‌های سیار سطح شهر جنب بازار مطهری روبروی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخته شد.

او با بیان اینکه متأسفانه در هنگام ساخت این بازار میوه و تره بار استانداردهای لازم رعایت نشده و ایرادات فنی زیادی دارد، تصریح می‌کند: بازار فاقد انبار و پارکینگ، فاضلاب شهری، سیستم روشنایی، سرمایشی و گرمایشی، آب رسانی مناسب بوده و غرفه‌ها نیز کوچک ساخته شده است.

شهردار آستارا می‌افزاید: کارشناسان شهرداری در حال تهیه طرح جامعی برای انتخاب مکانی مناسب با استانداردهای لازم برای بازار میوه و تره بار هستند تا حداقل ۲۰ سال مورد استفاده قرار گیرد.

معیتی ادامه می‌دهد: در حال حاضر این طرح در مرحله مطالعاتی و انتخاب مشاور قرار دارد، که در صورت نهایی شدن و تصویب در شورا آگهی فراخوان آن منتشر خواهد شد.

او می‌گوید: هر ساله دو نفر برای سرمایه گذاری در بازار میوه و تره بار به شهرداری مراجعه می‌کنند، اما وقتی با شرایط و مشکلات بازار مذکور مواجهه می‌شوند، حاضر به سرمایه گذاری نمی‌شوند.

شهردار آستارا تاکید می‌کند: فرهنگ سازی در زمینه خرید از بازار میوه و تره بار در شهرهای کوچک لازم و ضروری است و شهروندان این شهرها همانند شهرهای بزرگ می‌توانند با مراجعه به چنین بازارهایی کلیه مایحتاج خودشان را با کیفیت و قیمت مناسب و صرف زمان کمتری تهیه کنند.

معیتی می‌گوید: با ایجاد بازار میوه و تره بار تمامی وانتی‌های میوه فروش سیار و دست فروش سطح شهر که علاوه بر عرضه غیر بهداشتی میوه، باعث سد معبر و ترافیک شهری می‌شوند، جمع‌آوری و ساماندهی خواهند شد.

دست فروشان از بازار میوه استقبال نکردند

فرهاد محسنی، رئیس شورای اسلامی شهر آستارا هم می‌گوید: بازار میوه و تره بار در سال ۱۳۹۲ جنب بازار مطهری این شهر افتتاح شد، اما مورد استقبال دست فروشان و شهروندان قرار نگرفت.

او می‌گوید: طبق مصوبه شورا بازار میوه و تره بار شهر با هدف تأمین مایحتاج شهروندان و ساماندهی دست فروشان تبدیل به نمایشگاه عرضه مستقیم کالا شد.

رئیس شورای اسلامی شهر آستارا می‌افزاید: این بازار حدود ۹۰ غرفه دارد و در حال حاضر شهرداری و شورای اسلامی شهر این آمادگی را دارد تا این غرفه‌ها را در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار دهد.

محسنی همچنین خاطرنشان می‌کند: زمینی مناسبی در دو نقطه شهر متعلق به شهرداری وجود دارد که برای ایجاد بازار میوه و تره بار به مدیریت شهری پیشنهاد شده که در صورت موافقت می‌توان از آن را به عنوان بازار میوه و تره بار مورد استفاده قرار داد.

جانمایی بد بازار به تعطیلی آن منجر شد

عادل نیرودل، رئیس کمیسیون حقوقی، فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر آستارا می‌گوید: در سال ۱۳۹۱ در دوره سوم شورای اسلامی شهر آستارا بازار میوه و تره بار به مساحت چهار هزار متر مربع و با ۹۰ غرفه به منظور ساماندهی وانت بارها و نیسان‌های میوه فروش سطح شهر برای عرضه میوه و تره بار ساخته و در سال ۱۳۹۲ افتتاح شد.

او تصریح می‌کند: جانمایی بد بازار، دور بودن از مرکز شهر، کم بودن وسعت غرفه‌های آن با متراژ ۹ مترمربع، علیرغم انتخاب هیئت امنای بازار با استقبال اندک دست فروشان و شهروندان مواجه و بازار تعطیل شد.

رئیس کمیسیون حقوقی، فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر آستارا می‌گوید: در سال ۱۳۹۶ با آغاز شورای دور پنجم شهر لایحه اختصاصی برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای تولید داخل در بازار میوه و تره بار فعلی توسط شهرداری به شورا ارسال و مورد تصویب هیئت تطبیق مصوبات شورا قرار گرفت و بازار به محل برگزاری نمایشگاه تبدیل شد.

نیرودل با بیان اینکه در حال حاضر آستارا فاقد بازار میوه و تره بار است و ساخت بازار به اراده شهرداری بستگی دارد، تصریح می‌کند: برای ساخت بازار میوه و تره بار باید با کارشناسی دقیق و آینده‌نگری نسبت به مکان یابی جدید اقدام شود، تا تجربه ناموفق دیگری تکرار نشود.

او می‌گوید: به دلیل توریستی بودن بندر مرزی آستارا و شرایط اقتصادی موجود لزوم ساخت بازار میوه و تره بار برای شهروندان و گردشگران روز به روز در این شهر بیشتر احساس می‌شود.

رئیس کمیسیون حقوقی، فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر آستارا می‌گوید: در حال حاضر وانت بارها و نیسان‌های میوه فروش باعث سد معبر و خدشه دار شدن سیما منظر شهر گردشگرپذیر آستارا شده‌اند، که در صورت ساخت بازار میوه و تره بار ساماندهی می‌شوند و همچنین محصولات با کیفیت مناسب و قیمت کمتری در بازار در اختیار شهروندان و مسافران قرار می‌گیرد.

نیرودل تصریح می‌گوید: اگر شهرداری لایحه احداث بازار میوه و تره بار را به شورا ارائه کند، طرح اصلاح این بازار را تقدیم هیئت رئیسه شورا خواهیم کرد.

به گزارش ایمنا، شهر بندر مرزی آستارا با ۵۱ هزار و ۵۷۹ نفر جمعیت در غرب استان گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

کد خبر 437001

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی شهرداری آموزش شهروندی میدان میوه و تره بار اصفهان آستارا شهرداري آستارا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی شهر آستارا بازار میوه و تره بار حال حاضر دست فروشان ساخت بازار میوه فروش مورد نیاز دست فروش غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزیجات در مدار گرانی+جدول

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

بازار میوه

قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۹.۸۰۰ تا ۶۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۹.۸۰۰ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۵۸ تا ۶۴.۸۰۰، نارنگی ۲۰، کیوی ۷۹.۸۰۰ تا ۸۹، توت فرنگی ۱۷۰ تا ۱۸۸، گریپ‌فروت ۲۴.۸۰۰، نارنگی ۷۹ و پرتقال ۳۰ تا ۴۵ تومان است.

در بازار میوه‌های نوبرانه هر نیم کیلو گرم چاقاله بادام ۱۰۰ و گوجه سبز ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان است. همچنین هر کیلو گرم شلیل ۳۴۰ و گلابی وحشی ۲۴۵ تا ۳۶۰ هزار تومان در میوه فروشی‌ها به فروش می‌رسد.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو گرم هندوانه بین ۱۳ تا ۱۴.۸۰۰، طالبی ۳۴.۸۰۰ و ملون ۲۸ تا ۲۹.۸۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو گرم ۶۵ تا ۷۹.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

بازار سبزی‌جات

در ادامه قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر می‌آید.

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۳۳.۸۰۰، هویج ۱۹.۸۰۰، کاهو ۲۳.۸۰۰ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۲۲.۸۰۰، خیار ۲۶.۸۰۰ تا ۳۳.۸۰۰، باقالی ۲۵.۸۰۰، نخود فرنگی ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۷۵ تا ۱۲۹، لوبیا سبز ۴۴.۸۰۰ و سیر تازه ۱۷۸ هزار تومان تعیین شده است.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو گرم ۲۴.۹۰۰ تا ۲۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۸.۸۰۰ تا ۳۱.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۴.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ در این هفته انواع میوه ۴۲ درصد و سبزیجات ۲۹ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش می‌رسد. همچنین مواد پروتئینی ۶۴ درصد، غلات ۱۲ درصد، مرغ ۸ درصد، تخم مرغ ۱۸ درصد، قند ۱۸ درصد، شکر ۲۴ درصد و حبوبات ۱۶ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

کد خبر 6097966 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سنندج/ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در ۱۱ نقطه سطح شهر
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج