Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@07:07:32 GMT

وقتی کرونا حساب بازاریان را به هم می‌ریزد

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۰۴۹۱

وقتی کرونا حساب بازاریان را به هم می‌ریزد

نگین زیبای شما شاید این روزها یکی از بحرانی‌ترین ایام خود را سپری می‌کند. روزگار وفق مراد هیچ کس نیست. ترس و نگرانی همه جا حکومت می‌کند و پریشانی، شاه‌بیت غزل زندگی مردمان شده است، اما آنان که حساب و کتاب زندگی از دستشان در رفته، شاید شرایط بدتری را تجربه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهر در سکوت فرو رفته و همه جا آرام و کوچه‌ها و خیابان‌ها خلوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونق از بازار رخت بر بسته و رکود و خاموشی حاکم بلامنازع مرزنشینان شده است.

بازار ساحلی آستارا با یک‌هزار و ۵۰۰ واحد صنفی فعال یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی استان گیلان که این روزها باید مقصد بسیاری از مسافران و گردشگرانی باشد که اینجا را برای خرید و گذران تعطیلات نوروزی انتخاب کرده‌اند، این روزها در سکوتی مرگبار فرو رفته است.

نه از جنجال و هیاهوی بازاریان خبری هست نه از رفت و آمد مشتریان؛ کرکره مغازه‌ها پایین کشیده و خانه‌نشینی جای کسب و کار را گرفته است.

خطر چک برگشتی

فردین آقاوردی‌زاده از بازاریان بازار بزرگ ساحلی آستارا در صنف لوازم آرایشی و بهداشتی، می‌گوید: تعطیلی بازار اقدام بسیار خوب و سنجیده‌ای بود، سلامتی برای من از هر چیزی دیگری مهم‌تر است، اگر سلامت نباشم، مال دنیا برایم هیچ ارزشی ندارد.

او با بیان اینکه امیدواریم هر چه زودتر این بیماری از بین برود تا بتوانیم به محل کسب بازگردیم، تاکید می‌کند: زندگی خرج دارد، حتی اگر بازار تعطیل نمی‌شد هم فروش زیادی نمی‌کردیم، چون برای مقابله با بیماری جلوی مسافران گرفته شده، این روزها در تمام شهر آستارا هم گردشگری نیست.

این شهروند آستارایی یادآور می‌شود: در روزهای پایانی سال گذشته بیشتر مشتریان بازار ساحلی شهروندان آستارا بودند.

مهدی ایمان‌فر از دیگر بازاریان بازار بزرگ ساحلی در صنف کیف فروشان، می‌گوید: دولت باید از بازاریان حمایت کند و به افرادی که چک صادر کرده‌اند برای وصول تا اردیبهشت مهلت بگیرد.

او می‌افزاید: من ماهی دو میلیون تومان و بعضی از بازاریان تا ۱۲ میلیون تومان اجاره‌بها پرداخت می‌کنیم و در حال حاضر در شرایط بسیار سختی قرار گرفته‌ایم.

ایمان‌فر ادامه می‌دهد: به دلیل شیوع بیماری کرونا از ۱۵ اسفند به اجبار مغازه را تعطیل کردیم، حالا دولت گفته تا ۱۵ فروردین باید تعطیل بماند، موعد چک من دهم فروردین است و با این وضعیت نمی‌توانم آن را وصول کنم.

او می‌گوید: دولت وقتی تمامی بازارهای کشور را تعطیل کرده، باید کلیه ادارات و بانک‌ها را هم تعطیل کند، تا هر چه سریع‌تر چرخه بیماری کرونا قطع شود.

کفه ترازو به زیان بازاریان

اکبر کارگر، رئیس هیئت امنای بازار بزرگ ساحلی آستارا نیز می‌گوید: بازاریان علیرغم مشکلات مالی، همکاری بسیار خوبی با مسئولان داشته‌اند و برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا مغازه‌های خود را تعطیل کردند، اما تاکنون دولت هیچ‌گونه حمایت مالی از آنان نکرده است.

او می‌افزاید: تعطیلی بازار باید خیلی زودتر به بازاریان اعلام می‌شد تا بازاریان برای فروش عید نوروز خرید نمی‌کردند.

رئیس هیئت امنای بازار ساحلی آستارا ادامه می‌دهد: دولت وعده داده بود، برای جبران ضرر و زیان به هر بازاری ۲۰ میلیون ریال پرداخت می‌کند، اما تا این لحظه این وعده عملی نشده است.

کارگر تصریح می‌کند: باید علاوه بر بازار، بانک‌ها و ادارات را هم تعطیل شود تا چرخه بیماری کرونا هر چه سریع‌تر قطع شود و عملی شدن این اقدام فقط با تعطیلی بازار امکان پذیر نیست.

دولت از بازاریان حمایت کند

اما جواد معیتی، شهردار آستارا نیز با پذیرش زیان وارده به بازاریان این شهر در اثر شیوع کرونا، می‌گوید: بازاریان آستارا در پیک کاری و در تعطیلات نوروز علیرغم داشتن مشکلات مالی، برای حفظ سلامت خود و دیگران مغازه‌های خود را تعطیل کردند و این اقدام ارزشمند آن‌ها نیازمند حمایت از سوی است.

او می‌افزاید: شهرداری آستارا برای همراهی با بازاریان در مقابله با بیماری کرونا، پارکینگ بازار بزرگ ساحلی، طرح سالم سازی دریا و کمپینگ‌های شماره یک و دو را تعطیل کرده است.

شهردار آستارا می‌گوید: در روزهای اخیر سه خودروی واحد آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آستارا برای تهیه و خرید مواد ضدعفونی به اردبیل اعزام شده و این مواد بین شهروندان توزیع می‌شود.

معیتی خاطرنشان می‌کند: نیروهای شهرداری آستارا در یک ماه گذشته به صورت مداوم اماکن عمومی و معابر شهری را ضدعفونی و گندزدایی کرده و این اقدام تا اعلام خبر ریشه‌کن شدن بیماری کرونا از سوی وزارت بهداشت ادامه دارد.

کسادی بازار، واقعیتی انکارناپذیر

میثم الوان‌پور، سخنگوی شورای شهر آستارا نیز با بیان اینکه تعطیلی بازارهای سراسر کشور با هدف کنترل بیماری از مصوبات دولت است، می‌گوید: در این زمینه بازاریان آستارا همکاری بسیار خوبی با دولت داشته‌اند و به صورت متحد مغازه‌های خود را تعطیل کردند.

او ادامه می‌دهد: بیشتر مغازه‌های بازار ساحلی آستارا به صورت استیجاری اداره می‌شود و مستأجران آن‌ها در این مدت دچار ضرر و زیان بسیار زیادی شده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر آستارا تاکید می‌کند: ما از دولت انتظار داریم با اعطای وام‌های کم‌بهره از بازاریان حمایت و بخشی از ضرر و زیان این قشر را جبران کند.

الوان‌پور اظهار می‌کند: دولت برای کنترل بیماری کرونا علاوه بر بازار باید بانک‌ها و ادارات دولتی را هم تعطیل کند و مسئولان هم باید تمهیداتی را در نظر بگیرند تا از برگشت چک‌های با موعد فروردین و اردیبهشت بازاریان جلوگیری شود.

پیشگام در اجرای اصول پیشگیرانه

حسن رستم‌زاد، فرماندار آستارا یادآور می‌شود: آستارا اولین شهرستان ایران بود که به محض شیوع کرونا در کشور چین، با دستور استاندار گیلان، حمایت دانشگاه علوم پزشکی استان و همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان، اعمال تمهیدات لازم را جهت مقابله با شیوع کرونا ویروس آغاز کرد.

او ادامه می‌دهد: تیم ۱۵ نفره تخصصی شبکه بهداشت و درمان در مرز آستارا مستقر شده و روزانه سه هزار نفر از اتباع خارجی در مرز آستارا کنترل می‌شوند، تاکنون نزدیک به ۸۰ هزار نفر از این افراد معاینه و تب‌سنجی شدند و افرادی که مشکوک به بیماری کرونا بودند از ورودشان به ایران جلوگیری شده است.

فرماندار آستارا اضافه می‌کند: همزمان با کنترل نقاط مرزی، بخش داخلی بیمارستان شهید بهشتی جهت انجام قرنطینه و درمان برای افراد مشکوک به بیماری کرونا در شهرستان اختصاص یافت و نیروهای تخصصی و تجهیزات مورد نیاز مطابق با استانداردهای لازم فراهم شد.

رستم‌زاد می‌گوید: تا این لحظه در حدود ۳۳۰ نفر با علائم شبه آنفولانزا و کرونا در بیمارستان آستارا بستری شده‌اند و نزدیک به ۲۸۰ نفر از این افراد بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند، البته ۵۰ نفر نیز بستری هستند.

او عنوان می‌کند: در هفته گذشته با کمک مردم، خیران، اصحاب رسانه و مطبوعات، استفاده از فضایی مجازی و سازمان‌های مردم‌نهاد اقدامات بسیار خوبی برای مقابله با بیماری کرونا انجام شد؛ در حال حاضر مراجعه بیماران به بیمارستان کاهش یافته و شهرستان از وضعیت نسبتاً خوبی برخوردار است.

از مسئولان خواستیم از بازاریان حمایت کنند

فرماندار آستارا می‌گوید: جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا، بازارچه ساحلی شهر آستارا، پاساژها، مراکز خرید و کلیه فروشگاه‌های بزرگ شهر از یکم تا ۱۵ فروردین تعطیل شده و امیدواریم همکاری بازاریان در جهت حفظ سلامت خود و دیگران تداوم داشته باشد.

رستم‌زاد اضافه می‌کند: البته داروخانه‌ها، مراکز عرضه مواد غذایی و محصولات بهداشتی و نانوایی‌های شهر تعطیل نیست و این واحدهای صنفی در حال خدمت‌رسانی به شهروندان هستند.

او اظهار می‌کند: با انجام مکاتبات از مراجع ذی‌صلاح تقاضا کردیم با توجه به اینکه عمده درآمد مردم شهرستان آستارا از داد و ستد در بازار است، تدابیر و تمهیدات حمایتی لازم از طرف دولت برای این قشر اندیشیده شود.

فرماندار آستارا با تاکید بر اینکه کرونا بیماری خطرناکی است و قدرت شیوع و انتقال آن بسیار زیاد است، می‌افزاید: رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و ماندن در خانه بهترین راه پیشگیری از شیوع این بیماری است، هر سختگیری که دولت اعمال می‌کند برای حفظ سلامت مردم است و شهروندان باید با خود مراقبتی در این زمینه مسئولان را یاری کنند.

رستم‌زاد خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر کادر درمانی، پزشکان و پرستاران کشور به صورت جهادی مانند رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در خط مقدم مشغول خدمت به مردم هستند و ما باید قدردان آنان باشیم و با پرهیز از ترددهای غیر ضروری و انجام رفتارهای پرخطر زحمات کادر پزشکی را مضاعف نکنیم.

او تاکید می‌کند: از دهم تا چهاردهم فروردین محدودیت‌هایی عبور و مرور به داخل و خارج آستارا ایجاد خواهیم کرد و ممکن است مسیرهای ورودی به شهرستان را ببندیم.

فرماندار آستارا خاطرنشان می‌کند: در سال‌های گذشته استانداران، فرمانداران و شهرداران در ایام نوروز با برنامه‌ریزی و بسیج امکانات، مسافران و گردشگران را به استان، شهرستان و شهر خود دعوت می‌کردند، اما در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا و ضرورت حفظ سلامت مردم از پذیرش مسافران معذوریم، البته اجرای این تصمیم برای هر مدیری بسیار سخت و دشوار است.

رستم‌زاد می‌افزاید: تمامی دستگاه اجرایی به ویژه شهرداری‌های آستارا و لوندویل در یک ماه گذشته اقدامات مؤثری در مقابله با بیماری کرونا انجام داده‌اند و با گندزدایی معابر و اماکن عمومی شهری و توزیع مواد ضدعفونی بین خانواده‌ها تا حد زیادی به مهار شیوع بیماری کمک کردند.

کد خبر 416351

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان مدیریت شهری شهرداری شهر ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا پیشگیری از کرونا آستارا ضدعفونی رکود و تعطیلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بازاریان حمایت مقابله با بیماری فرماندار آستارا ساحلی آستارا بیماری کرونا تعطیلی بازار ادامه می دهد شیوع بیماری بازار ساحلی حال حاضر شهر آستارا حفظ سلامت مغازه ها رستم زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۰۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز