Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@19:40:16 GMT

کرونا تردد مرزی را در آستارا کاهش داد

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۱۳۲۴

کرونا تردد مرزی را در آستارا کاهش داد

روزانه حدود سه هزار تبعه خارجی و اغلب از جمهوری آذربایجان برای تامین مایحتاج خود از مرز آستارا وارد ایران می شوند و بعد از خریداری اقلام مورد نیاز به کشور خود باز می گردند اما این روزها از شمار آنها کاسته شده است.

حسن رستم زاد فرماندار آستارا پیشتر اعلام کرده بود که روزانه حدود سه هزار تبعه آذری از مرز این شهرستان وارد ایران می شوند و برخی از آنها برای تامین نیازهای پزشکی و درمانی به کشور ما سفر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه اتباع آذری برای ورود به ایران نیاز به ویزا ندارند و تفاضل نرخ منات (پول رایج جمهوری آذربایجان) با ریال، قدرت خرید آنها را افزایش داده است، آذری ها مشتریان دائمی بازار آستارا هستند و میزان خرید آنان در رونق اقتصاد و بازار این شهرستان تاثیرگذار است.

تاثیر کرونا بر بازار آستارا

محوطه و خیابان منتهی به پایانه مرزی آستارا که همواره مملو از حضور مسافران، گردشگران و دلالان ارز بود، این روزها خلوت تر شده است و چند تن از بازاریان آستارا نیز از کاهش رفت و آمد مشتریان آذری خود خبر می دهند.

اکبر محمدی فروشنده پوشاک در بازار ساحلی آستارا می گوید: اتباع جمهوری آذربایجان هر روز بدون ویزا وارد بازارهای ما می شوند و اقلام مورد نیاز خود را خریداری و سپس به کشور خود باز می گردند اما در دو روز اخیر شمار آنها به شدت کاهش یافته است.

سیروس شیارکار از دیگر بازاریان آستارا نیز اظهار داشت : بسیاری از اتباع جمهوری آذربایجان، نیازهای پزشکی و درمانی خود را در آستارا و شهرستان های اطراف تامین می کنند اما ترس از کرونا رفت و آمد آنها را کم کرده است.

یکی از رانندگان برون شهری نیز اظهار کرد: آذری ها برای رفتن به شهرهای زیارتی ما پول خوبی می پردازند و امیدوار بودیم در آستانه عید، کسب و کار من و سایر رانندگان رونق بگیرد، اما ترس از کرونا بازار ما را خراب کرده است.

صادرات کالا رونق یافته است

برخلاف تاثیر کرونا بر میزان تردد مرزی، تجارت و صادرات کالا در مرز آستارا ادامه دارد و فعالان و تجار، همچنان به صادرات کالاها ادامه می دهند و کامیون ها تا مقابل گمرک آستارا صف می کشند.

مدیرکل گمرک آستارا اظهار کرد : گمرک و مرز این شهرستان آستارا از سرحدات باز و فعال کشورمان است و میزان صادرات و حمل و ترانزیت کالا در بهمن ماه امسال نسبت به ماه قبل بیش از دو برابر شده است.   

رسول امیدی افزود : قطع واردات کالا از لهستان به روسیه از دلایل افزایش صادرات کالا از گمرک آستاراست و صف کامیون ها برای خروج بار گویای رونق صادرات از مرز این شهرستان است.

وی ادامه داد : متاسفانه در یکی دو روز اخیر میزان تردد نفر از مرز آستارا به دلیل اقدامات پیشگیرانه در هر دو سوی مرز نسبت به انتقال ویروس کرونا کاهش یافته و این امر در اقتصاد و بازار آستارا تاثیرگذار است.

ماه های پایانی سال در اقتصاد و بازار تاثیر فراوانی دارد و گردشگری نیز در این ایام و نوروز رونق می گیرد و با توجه به ارتباط مستقیم امرار معاش خانواده ها به اقتصاد و گردشگری بسیاری از افراد بخصوص بازاریان آستارا به روزهای آینده چشم دوخته اند تا با تضعیف تاثیرات منفی کرونا، افزایش تردد مرزی و رونق داد و ستد را بار دیگر شاهد باشند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان واقع شده است و با سه مرز زمینی، دریایی و ریلی با جمهوری آذربایجان در ارتباط است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا ارز استان گیلان کسب و کار مسافران واردات انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی جمهوری آذربایجان صادرات کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف محموله قاچاق پارچه در شهرستان آستارا
  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه‌های مرزی آذربایجان‌غربی
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • کشف بیش از یک میلیارد ریال پارچه قاچاق در مرز آستارا
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • بیش از ۷۳۶ هزار مسافر از پایانه مرزی سرو تردد کرده اند
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟