Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:41:51 GMT

زباله های حاشیه تالاب استیل جمع آوری شد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۸۰۲۲

زباله های حاشیه تالاب استیل جمع آوری شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آستارا عصر شنبه گفت: در این برنامه فرهنگی جمعی از شهروندان، مسئولان، محیط بانان، دوستداران محیط زیست و نیروهای شهرداری حدود ۳۰۰ کیلو زباله را از اطراف تالاب استیل جمع آوری و به محل دفن زباله منتقل کردند.

مصطفی فلاح افزود: زباله مهم ترین عامل تهدید نظام طبیعی تالاب استیل آستارا محسوب می شود و به همین سبب مسافران و گردشگران شهرستان آستارا باید از ریختن هر گونه پسماند در حاشیه آن خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: استیل، یکی از سرمایه های طبیعی و خدادادی شهرستان آستاراست و همه باید در راستای صیانت از این منطقه کوشا باشیم و آن را به درستی برای نسل های آینده حفظ کنیم.

وی بیان کرد: بهتر است با ریختن زباله در سطل های تعبیه شده در اطراف اینگونه مناطق طبیعی، نسبت به حفظ و صیانت از محیط سبز و زیبای خود تلاش کنیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا گفت: استیل یکی از مناطق نمونه گردشگری استان گیلان محسوب می شود و از رانندگان انتظار داریم تا از شستشوی ماشین ها و کامیون ها در کنار تالاب و ریختن روغن، نفت و گازوئیل به آب خودداری کنند.

فلاح ادامه داد: ضایعات بسته بندی محصولات کشاورزی، تهدیدات زیست محیطی به همراه دارد و زباله‌های کارگاه‌ها نباید در حاشیه استیل رها ‌شود و دارندگان امکانات بسته بندی محصولات کشاورزی، پسماند کارگاه‌های خود را به محل دفن زباله در داداش آباد منتقل و از ریختن آن به طبیعت خودداری کنند.

 وی گفت: برنامه‌های فرهنگی محیط زیست بهانه‌ای برای حفاظت از این گنجینه خدادادی است و از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری، خشکی تالاب و رودخانه‌ها و پسماند کشاورزی و صنعتی، محیط زیست را به خطر می اندازد.

تالاب استیل با ۱۳۸ هکتار وسعت از مناطق گردشگری آستاراست و در این شهرستان روزانه به طور میانگین، ۱۲۰ تن زباله تولید و در منطقه داداش آباد در نزدیکی ساحل خزر دفن می‌شود.

رزمایش اطفای حریق در آستارا برگزار شد

رزمایش اطفای حریق به مناسبت هفته پدافند غیر عامل با حضور نیروهای آتش نشانی در پارکینگ بازار ساحلی آستارا برگزار شد.

 شهردار آستارا در حاشیه این رزمایش گفت:  هدف از برگزاری این برنامه حفظ آمادگی تیم های امدادی ایستگاه آتش نشانی در نقاط حساس و پرتردد نظیر بازار ساحلی بود و در آن آتش نشانان به خاموش کردن لاستیک و کپسول های گاز اقدام کردند.

جواد معیتی افزود: در این رزمایش دو خودرو با ۱۰ آتش نشان حضور داشتند و فراگیری راه  های مقابله با آتش سوزی برای آحاد مردم و به خصوص بازاریان ضروری است.

وی اظهار کرد: بازاریان و کسبه شاغل در بازار ساحلی، باید به پوشش بیمه آتش‌سوزی مغازه‌های خود اقدام و در کلاس های آموزشی با موضوع چگونگی اطفای حریق با کپسول آتش نشانی شرکت کنند.

وی اضافه کرد: بازار ساحلی محیطی سرپوشیده دارد و به هنگام وقوع آتش‌سوزی، حضور ماموران آتش‌نشانی در آن مشکل خواهد بود و ایجاد غرفه اطفای حریق در بازار ساحلی آستارا پیگیری می شود.

ایرج خلیلی رشید مسئول واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آستارا نیز گفت: ایمنی و راه های مقابله با آتش سوزی، توسط سه مربی در مدارس، اماکن عمومی و اداره ها آموزش داده می شود و ظرف یکسال قبل، یک هزار و ۶۰۰ نفر در شهر آستارا آموزش دیده اند.

به مناسبت هفته پدافند غیر عامل عملیات امداد و نجات و اطفای حریق امروز با همکاری جمعیت هلال احمر و آتش نشانی در محوطه اداره کل گمرک آستارا نیز برگزار شد.

هشتم تا چهاردهم آبان ماه هفته پدافند غیر عامل است. واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آستارا با ۱۷ نیروی انسانی، شش خودروی سنگین، نیمه سنگین و امداد و دو تانکر آب رسان فعالیت می کند. 

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش نشانی آستارا پدافند غیر عامل پسماند تفکیک زباله از مبدا تالاب گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۸۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون

  تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است مدت‌ها این دریاچه محل زندگی انواع موجودات و پرندگان مهاجر بوده؛ ولی چند سالی است که آب به دلیل بدعهدی افغانستان به دریاچه نمی‌رسد و دیگر خبری از آن آب و آبادانی سابق نبود.

 وسعت دریاچهٔ هامون در زمان پرآبی ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این مقدار ۳ هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است. با این اوصاف، دریاچهٔ هامون وابسته به رودخانهٔ هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
 
 مهدی امیری، رئیس اداره محیط‌زیست زابل  بیان کرد: تالاب بین‌المللی هامون یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر آبزی، کنار آبزی و خشکی زی محسوب می‌شود؛ بنابراین بسیاری از گونه‌های پرندگان با خاستگاه‌های متفاوت و گونه‌های زیادی از پرندگان در معرض خطر در این منطقه جهت زمستان‌گذرانی و جوجه‌آوری می‌کردند.

 وی افزود: بعد از چندین سال خشکسالی‌های در حوزه سیستان این موضوع باعث گردید، تالاب بین‌المللی هامون دچار بحران بی‌آبی و تغییر مسیر پرندگان به مکان‌های دیگر شود.

 امیری با اشاره به ورود سیلاب به منطقه سیستان و تالاب بین‌المللی هامون تأکید کرد: امسال با ورود آب به تالاب هامون شاهد بازگشت پرندگان به ذخیره‌گاه زیست‌کره هامون هستیم و امیدوارم با تداوم آب ورودی به حوزه سیستان شاهد ماندگاری هر چه بیشتر پرندگان و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر در بستر تالاب باشیم.

 رئیس محیط‌زیست زابل تصریح کرد: این اداره در سال‌های اخیر اقدام به گودبرداری مکان‌های در بستر تالاب نموده تا با ورود آب به تالاب و پر شدن این گودال‌ها شرایط برای ماندگاری پرندگان مهاجر و حیات‌وحش موجود در پناهگاه حیات‌وحش بیشتر شود.

 امیری افزود: اکنون شاهد حضور پرندگان آبزی مهاجری همچون فلامینگو، اگرت، چوب‌پا پرستو دریایی و انواع پرندگان کنار آبزی از خانواده آبچلیک و سلیم‌ها در بستر تالاب هستیم.

 این مقام مسئول خاطرنشان کرد: و یکی از کانون‌های بحرانی گردوغبار در بستر تالاب هامون جنگل بش دلبر است که این اداره جهت تثبیت گردوغبار در این نقطه برنامه مرطوب‌سازی آن را به‌وسیله ایجاد کانال آبرسانی و پمپاژ آب به نقاط بحرانی آن را دارد.

 رئیس اداره محیط‌زیست زابل ادامه داد: با ورود سیلاب به تالاب هامون بهترین فرصت است که اقدام به مرطوب‌سازی بستر تالاب و رساندن آب به مناطق مستعد گردوغبار و کانون‌های بحرانی شناسایی شده نمایم.

 وی افزود: باتوجه‌به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده‌اند. برخی از این‌گونه‌ها به‌صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولیدمثل به تالاب هامون رسیده‌اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم‌اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!